Datum objave: 31. svibnja 2024.
Kategorija: Projekti | Vijesti

Međunarodno usavršavanje nastavnika – Kreativno i kritičko mišljenje

U sklopu Erasmus+ projekta “Pametna održiva škola za vještine za život” (2023-1-HR01-KA122-SCH-000149623) naši nastavnici Marija Selak Bilušić i Zoran Sršen sudjelovali su na edukaciji Kreativno i kritičko mišljenje (Creative and Critical Mind course). Petodnevni tečaj radionica i predavanja održao se u Malagi (Španjolska).

Na tečaju se govorilo o važnosti kreativnog i kritičkog razmišljanja te o strategijama za stimulaciju njihovog razvoja. Kritički pristup je potrebno prenijeti na učenike kako bi pravilno pristupali medijima i društvenim mrežama. Dotaknulo se i pitanje stereotipa kroz različite radionice, kao i kreiranje kratkog scenskog igrokaza o predrasudama na primjeru obiteljskih odnosa. Tipovi osobnosti koji se mogu prepoznati u razredu prikazani su na primjeru javnih osoba. Za njihovo prepoznavanje važna je vještina aktivnog slušanja, kao i strategija osobnog razvoja. Nastavnici su učili i o tri neurolongvistička aspekta – promatranju, vlastitoj interpretaciji i odnosu prema emocijama. Sve navedeno znanje može se kreativno primijeniti u radu s djecom.

Pročitajte još

Odluka o rasporedu održavanja popravnih ispita

Određuje se raspored održavanja popravnog ispita kako slijedi: Matematika (učionica br. 1) 19. kolovoza 2024. - pisani dio ispita u 10,00 sati 20. kolovoza 2024. - usmeni dio ispita u 10,00 sati Geografija (učionica br. 2) 19. kolovoza 2024. - usmeni ispit u 10,00...

Skip to content