Datum objave: 20. listopada 2022.
Kategorija: Projekti

Europski tjedan programiranja (EU CodeWeek) u našoj školi

Od 8. do 23. listopada 2022. održava se, po deseti put, Europski tjedan programiranja. Ova inicijativa pokrenuta je 2013. godine kada je organizirano svega nekoliko stotina događaja, dok je prošle godine u više od 80 zemalja diljem svijeta organizirano skoro 80 tisuća događaja s preko 4 milijuna sudionika.

Glavna je zamisao učiniti programiranje transparentnijim, demistificirati povezane vještine i okupiti motivirane ljude u zajedničkom učenju. Programiranjem možete oživjeti svoje ideje, stvarati i graditi stvari koje će druge obradovati. Programiranje je prisutno svugdje i od temeljne je važnosti za razumijevanje hiperpovezanog svijeta.

Učenici naše škole i ove godine sudjeluju u obilježavanju. Na satu informatike, kroz vođenu radionicu i zanimljivu igricu upoznaju osnove pisanja kodova.  Događaj smo upisali u kartu i dobili oznaku organizatora. Cilj nam je zainteresirati što veći broj učenika i uvesti ih u svijet programiranja. Radionicu je pripremila i vodila nastavnica informatike Tina Cvijanović sa učenicima gimnazijskih usmjerenja.

 


Pročitajte još

Plovidbom do Šibenika

Plovidbom do Šibenika

Učenica Ana Erak je pod budnim okom svoje mentorice, profesorice Dejane Knežić Primorac, pohvaljena na nagradnom natječaju za najbolju kratku priču KuŠinić. U ožujku 2024. godine, natječaj su raspisali Gradska knjižnica Juraj Šižgorić Šibenik, Međunarodni dječji...

Skip to content