KUHAR
Kuhar priprema sve vrste toplih i hladnih jela, sastavlja dnevne i tjedne jelovnike te priprema jela po narudžbi.
Za upis u srednjoškolski obrazovni program kuhara, potrebno je imati završenu osnovnu školu i liječničku svjedodžbu specijalista medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za obavljanje zanimanja.
Za obavljanje poslova kuhara, potrebno je završiti srednje strukovno obrazovanje u trajanju od tri godine.
Nakon završetka obrazovanja polaže se završni ispit i stječe se kvalifikacija za tržište rada.
NASTAVNI PLAN I PROGRAM – KUHAR
Kuhar |
|||
1.razred | 2.razred | 3.razred | |
A Općeobrazovni dio | |||
Hrvatski | 3 | 3 | 3 |
Povijest | 2 | – | – |
Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 |
Etika/Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
Ukupno sati tjedno | 8 | 6 | 8 |
B Posebni stručni dio | |||
B1-Strukovno-teorijski predmet | |||
1. strani jezik | 3 | 3 | 3 |
2. strani jezik | 2 | 2 | 3 |
Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
Računalstvo | 2 | 1 | – |
Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
Biologija s higijenom i ekologijom | 1 | 2 | – |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća poduzeća | – | 2 | 2 |
Osnove turizma | 2 | – | – |
Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | 2 |
Ugostiteljsko posluživanje | – | 2 | – |
Kuharstvo | 7 | 7 | 8 |
Ukupno sati tjedno B1 | 20 | 22 | 20 |
B2 PRAKTIČNA NASTAVA | |||
Praktična nastava | 8 | 8 | 8 |
Ukupno sati tjedno B1+B2 | 28 | 30 | 28 |
Sveukupno sati A+B | 72 | 72 | 72 |
STRUČNA PRAKSA | 182 | 182 | – |
Zajedno do uspjeha
Oslobodi svoj puni potencijal. Odaberi SVOJU BUDUĆNOST.
Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče