KONOBAR

Konobar poslužuje hranu i piće u ugostiteljskim objektima, priprema, održava i uređuje inventar ugostiteljskog objekta.

Za upis u srednjoškolski obrazovni program ­­­­­­­­­konobara, potrebno je imati završenu osnovnu školu i liječničku svjedodžbu specijalista medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za obavljanje zanimanja.

 Za obavljanje poslova konobara, potrebno je završiti srednje strukovno obrazovanje u trajanju od tri godine.

 Nakon završetka obrazovanja polaže se završni ispit i  stječe se kvalifikacija za tržište rada.

NASTAVNI PLAN I PROGRAM – KONOBAR
Konobar
1.razred 2.razred 3.razred
A Općeobrazovni dio
Hrvatski 3 3 3
Povijest 2
Politika i gospodarstvo 2
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2
Etika/Vjeronauk 1 1 1
Ukupno sati tjedno 8 6 8
B Posebni stručni dio
B1-Strukovno-teorijski predmet
1. strani jezik 3 3 3
2. strani jezik 2 2 3
Gospodarska matematika 2 2 2
Računalstvo2 2 1
Povijest hrvatske kulturne baštine 2
Biologija s higijenom i ekologijom 2
Poslovna psihologija i komunikacija 2
Osnove turizma 2
Turistička geografija Hrvatske 2
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 2
Marketing u turizmu 1
Kuharstvo 2
Ugostiteljsko posluživanje 5 5 6
Poznavanje robe i prehrana 2 2 1
Ukupno sati tjedno B1 20 22 20
B2 PRAKTIČNA NASTAVA
Praktična nastava 8 8 8
Ukupno sati tjedno B1+B2 28 30 28
Sveukupno sati A+B 36 38 36
STRUČNA PRAKSA 182 182
Skip to content