2021-05-04 08:06:45

Ponosno do državnih natjecanja

Hrvatska se voli znanjem

Nakon županijskih razina natjecanja o kojima smo redovito pisali evo i osvrta na natjecanja Državne razine. Naši učenici sudjelovali su na DRŽAVNIM NATJECANJIMA IZ FILOZOFIJE I POVIJESTI. 
 

Zbog uvjeta u kojima su se ove godine natjecanja održavala i ova su, na visokoj razini odgovornosti, provedena u matičnim školama.

Na DRŽAVNOM NATJECANJU IZ FILOZOFIJE sudjelovalo je dvadesetak učenika među kojima je bio i naš maturant  TONI RADIĆ, učenik 4.d razreda opće gimnazije. Pokazao je zavidno znanje iz povijesti filozofije te esejskoj elaboraciji citata koji je bio polazište za učenička promišljanja o temi sadržanoj u citatu.
Čestitamo Toniju i njegovom mentoru, profesoru Dragi Mihaljeviću.

Sudjelovali smo i na DRŽAVNOM NATJECANJU IZ POVIJESTI. Rezultate očekujemo za nekoliko dana. Naš maturant LEON BALAĆ, učenik 4.d razreda opće gimnazije uz svoga mentora profesora Marjana Nižića pokazao je odličnost u prezentiranju povijesnoga znanja i promišljanja putem rješavanja testa u kojem je bilo zastupljeno gradivo četvrtoga razreda prošireno  s učeničkim poimanjima tekstualnih ulomaka iz nekoliko povijesnih izvora.

Čestitamo im i uistinu smo ponosni što su TONI I LEON doprinijeli ovogodišnjim odličnim natjecateljskim uspjesima naše škole i izražavamo ponos i zadovoljstvo što su i svoja osobna imena i ime naše škole svrstali među najbolje u kategoriji svojih predmetnih natjecanja za školsku 2020./2021. godinu.

Svojim uspjehom ponosno su predstavili sebe, školu i visoku razinu vrijednoga, temeljitoga srednjoškolskoga odgoja i obrazovanja u našoj školi.

Pozdravljamo uz čestitanje SVE UČENIKE I MENTORE koji su sudjelovali na ovogodišnjim natjecanjima. Rezultatski smo bili uspješni, ali ne samo rezultatski. Smatramo da natjecanja upućuju na dodatni rad i motivaciju, njegovanje talenta i darovitosti koji u konačnici vode osobnom boljitku i boljitku našega društva u cjelini.
                                                                                        Č E S T I T A M O ! ! ! !


Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića u Ploča