2021-01-11 17:25:45

U 2021. S NOVIM EU PROJEKTIMA!

Naša škola nastavlja, već sada dugogodišnju tradiciju sudjelovanja u različitim projektima unutar i izvan naše domovine Hrvatske. Posebno se ponosimo projektima mobilnosti naših učenika i nastavnika unutar ERASMUS+ projekata. 

 

O svima koji su iza nas ili koji su u tijeku, ali su zbog pandemije na čekanju, smo izvještavali na edukativan i ponosan način.
Ove školske 2020./2021. godine, odobrena su nam dva nova projekta u okviru programa Erasmus+.
U naredne tri godine naši bi učenici i nastavnici trebali stjecati nova znanja i vještine te razvijati međunarodnu suradnju s domaćinima iz brojnih europskih zemalja.
Naziv prvog projekta je Give value to the nature: learn how to measure what ecosystem services do for us, a odobren je u okviru ključne aktivnosti 2: Strateška partnerstva. Ovaj projekt razvijen je u suradnji s nositeljem projekta, Sveučilištem u Salamanci (Španjolska), a ostali partneri na projektu su škole iz Grčke, Rumunjske, Litve, Poljske i Grenlanda. Projekt je ekološkog karaktera, a glavni mu je cilj uvesti konceptualni okvir ekosustava u srednjoškolsko obrazovanje. Zamišljen je kao novi način suočavanja s odnosima između ljudi i prirode, a usredotočen je na povećanje naše svijesti o zaštiti i iskoristivosti okoliša.
Drugi projekt nosi naziv Sustain_us! Exchange of best practices for sensitizing on food and sustainability i odobren je u  okviru ključne aktivnosti 2: Suradnja za inovacije i razmjenu dobrih praksi; Školska partnerstva. Nositelj projekta je Istituto Istruzione Superiore Bruno Munari iz Castelmasse ( Italija), a ostali partneri na projektu su škole iz Španjolske i Grčke. Glavni cilj projekta je povećavanje svjesnosti o važnosti održive prehrambene proizvodnje te razvijanje zdravih prehrambenih navika mladih. Kroz projektne aktivnosti učenici će naučiti kako izbjeći bacanje hrane i usvojiti ekološki prihvatljive načine prehrane.
Vjerujemo da ćemo kroz ove europske projekte, kao i kroz sve dosadašnje, omogućiti učenicima da na moderan i zanimljiv način uče o važnim temama te otkrivaju i osnažuju svoje interese i sklonosti.


Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića u Ploča