2020-11-25 16:43:03

Naši srednjoškolci sudjelovali na natjecanju Dabar 2020.

Dabar je i ove školske godine, tradicionalno, posjetio naše učionice. Tko/Što je Dabar? Međunarodno, online natjecanje koje promiče informatiku i računalno razmišljanje među nastavnicima i učenicima koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Zadaci potiču razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja 
35 naših učenika  1.c, 2.c, 2.d i 3.e razreda okušalo se ove godine u rješavanju problema kroz zanimljive mozgalice u kategoriji GigaDabar za srednje škole. Rješavali su  12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta. 
U ovoj kategoriji natjecalo se 4396 učenika svih razreda SŠ u RH.

Hrabroj i vrijednoj ekipi  naše škole koji su postigli izvrsne rezultate čestitamo na uspjehu i spretnom rješavanju zahtjevnih i zanimljivih zadataka.
Posebno ističemo i pohvaljujemo učenike koji su se svojim iznimnim rezultatima plasirali među 10% najboljih Dabrova u Hrvatskoj i dobili zlatne diplome: Mate Bilić (2.d, mentorica Tina Cvijanović) i Tereza Grujičić (2.c, mentorica Tina Cvijanović).

Natjecanje su u našoj školi organizirale i provele nastavnica matematike, Anita Medvidović Vrnoga i nastavnica informatike i računalstva, Tina Cvijanović.
Nadamo se još boljem odazivu učenika i nastavnika sljedeće godine

Izviješće za Dabar 2020 možete pogledati na http://ucitelji.hr/dabar-2020-izvjesce/ i na njihovoj Facebook stranici.
Svim ovogodišnjim natjecateljima čestitamo još jednom!!


Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića u Ploča