2020-11-17 17:10:33

Dan sjećanja
Dragi učenici i nastavnici!
 
Sutra, 18. studenoga naša DOMOVINA HRVATSKA obilježava blagdan koji se nikada ne smije zaboraviti. Blagdan koji znači našu slobodu obavijenu krvlju naših poginulih branitelja i civilnih žrtava.
Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je svehrvatska obrana junaštva za  neovisnu nam Republiku Hrvatsku.
Danas ćemo paljenjem svijeća na Spomeniku poginulim braniteljima i Vukovarskom ulicom iskazati suosjećanje i pijetet prema žrtvi Vukovara, simbolu naše žrtve i slobode pod spomenom I u mom gradu Vukovar svijetli.
 
Škabrnja stoji uz rame Vukovaru i mnogim drugim naseljima naše Domovine. Stoga vas molim zapalite večeras svijeće na vašim prozorima kako bi njihova svjetlost značila naše sjećanje, put i život.
 
U 17,00 sati naša Škola će u suradnji s Gradom upaliti svijeće na Spomeniku poginulim braniteljima s ciljanom skupinom učenika i u skladu s epidemiološkim mjerama.
 
Sutra je blagdan pa vas pozivamo da na dostojanstven način i s poštovanjem odamo počast i zahvalimo na slobodi koju danas živimo.
 
 
Ravnateljica: Ina Žderić, prof.

 


Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića u Ploča