preskoči na sadržaj

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

Login
UČENIČKI SERVIS

Učenici, roditelji i poslodavci!
Obavještavamo vas kako Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Ploče obavlja poslove posredovanja za povremeni rad redovnih učenika srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije

-UČENIČKI SERVIS-


Potrebni dokumenti

Upisnica
Suglasnost roditelja
Uputnica poslodavca
Evidencijski list poslodavca
Uvjeti poslovanja


Kontakt
ucenickiservisploce@gmail.com
Tel: 020/679-631


TEKUĆE OBAVIJESTI

   

Tjedne informacije

UDŽBENICI (novo)

   

RASPORED SATI
 

NOVI RASPORED

Raspored po kabinetima 
A PON  UTO  SRI  ČET  PET
B PON  UTO  SRI  ČET  PET

EU PROJEKTI

Više o projektu Skills4Life       


BROŠUREKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Što mislite o dražavnoj maturi?
FACEBOOK

ŠKOLSKI RADIO

Zanimljivost na Webu

 
   

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 4. 2010.

Ukupno: 297835
Danas: 97
Pozdrav iz Ploča

Priloženi dokumenti:
url.htm

 
   

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naša nastavnica na stručnom usavršavanju u Njemačkoj
Autor: TINA CVIJANOVIĆ, 28. 11. 2017.

Stručno usavršavanje za nastavnike njemačkog jezika koji rade u školama u Hrvatskoj održano je od 12. do 18. studenoga 2017. u Institutu za političku izobrazbu mladih i odraslih "Studienhaus Wiesneck" u Buchenbachu pokraj Freiburga pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, mlade i šport Savezne pokrajine Baden-Württemberg u Saveznoj Republici Njemačkoj, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Tema stručnog usavršavanja bila je metodika i didaktika nastave njemačkoga jezika uz rad na projektu „Održivi grad i regija“. U seminaru je sudjelovalo 19 nastavnika njemačkoga jezika iz cijele Hrvatske, a iz naše škole nastavnica Maja Bojanović. 


Sudionike je o reformama u školstvu te aktualnim mjerama koje se provode u školama i nastavi izvijestila predstavnica Ministarstva za kulturu, mlade i šport Baden-Württemberga Mira Eberz te su uspoređivali njemački i hrvatski obrazovni sustav. Temu seminara „Održivi grad i regija“ predstavili su predavači iz Instituta - Julian Schärdel i dr. Uwe Berndt kroz predavanja o gradu Freiburgu (koji slovi kao „green city“ – zeleni grad Njemačke), vođeno razgledavanje grada, s posebnim osvrtom na dio grada Vauban, koji je u potpunosti usmjeren k ekološki prihvatljivom načinu života te održivom razvoju – ekološka gradnja, solarna garaža, eko hotel, mnoštvo uređenih zelenih površina, reducirana upotreba osobnih automobila… samo su neki od primjera održivosti u tom dijelu grada. 

Slika:  Vauban

Predstavljanje političke teme o europskoj integraciji na primjeru francuske regije Elzas bilo je uvod u posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu te razgledavanje samog grada. Tijekom posjeta sudionici su upoznati s radom europskih institucija, a prisustvovali su i raspravi na kojoj su mogli poslušati i hrvatske zastupnike. Nakon razgledavanja grada uputili su se u vinariju Oberrotweil gdje su mogli poslušati o organizaciji, problemima i perspektivama kooperacija u poljoprivrednom sektoru na primjeru ove vinogradarske kooperacije iz regije.

Slike  Strasbourg


 
Što se tiče didaktičkih i metodičkih pristupa u nastavi, Peter Rauls je sudionicima predstavio kazališnu pedagogiju te pomoću praktičnih vježbi pokazao kako primijeniti glumu u nastavi, a prof. Frauke Mühle-Bohlen praktično je upoznala sudionike s učinkovitim metodama za uvježbavanje komunikacijskih vještina te kako koristiti kratke filmove u nastavi. Sudionici su posjetili njemačke škole, raspoređeni u grupe ovisno o školama u kojima predaju u Republici Hrvatskoj (gimnazije i strukovne škole (srednje škole) te osnovne škole). Prisustvovali su satima njemačkoga i engleskoga jezika, a u razgovoru s kolegama dobili informacije o organizaciji nastave, obvezama nastavnika te razrednika i sl. Kolege iz Freiburga također su se zanimale za naš sustav obrazovanja te su zajedno mogli usporediti hrvatske i njemačke uvjete rada i učenička postignuća. Stručno usavršavanje završilo je praktičnim radom sudionika – priprema nastavne jedinice na temu vezanu uz projekt „Održivi grad i regija“ te prikupljanje, odnosno izrada autentičnih materijala za primjenu u nastavi (fotografija, video snimaka i sl.).

Slike:  Freiburg

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju